luni, 10 august 2009

si oamenii se uzeaza daca ii folosesti des, nu-i asa?

Folositi prea des, si mai mereu aceeiasi - se uzeaza. Verbul asta "a folosi" e cam tare, pentru ca de fapt nici nu stiu exact cine pe cine foloseste, si la ce! Insa partea cu uzura e verificata. Cea care se uzeaza este disponibilitatea lor sufleteasca. Trebuie lasati sa isi revina, sa se adune... De aia nu renteaza sa ne vedem mereu cu aceeasi oameni, oricat de bine ne-am simti impreuna, se ajunge inevitabil la o uzura morala de ambele parti. Oamenii de care altadata eram nedespartita, acum abia daca ne miscam cururile ca sa ne vedem o data la trei luni... poate si mai rau. Pentru ca gata! fortele de frecare au ros adanc, au mai ramas doar amintirile care ne leaga. Ca pe fostii camarazi de razboi.
ASta si faptul ca viata ne-a aruncat care incotro... ne-am lasat dusi de val, tocmai pentru ca nu ne mai tinea ata impreuna. Desi e frustrant sa stii inca de la inceput, ca fiecare om pe care il intalnesti e doar o intalnire din sirul de intalniri pe care ti le rezerva tot ea, viata. Pana sa ne uzam unii altora rabdarea, merita sa ne bucuram de tot ce avem de oferit. Mai avem o intalnire, finala... cea de absolvire! :D acolo o sa fim cu totii, banuiesc, daca nu s-o inventa elixirul nemuririi pana atunci.
Dar nu cunosc inca pe nimeni care sa vrea sa ramana pe aici mai mult decat e cazul... 33, 39, 77!
E si asta o chestie... sa vrei sa mori ne-uzat! si sa risti sa te intrebe careva pe dincolo - tu la ce-ai trait?!?... Pot gasi si scenarii mai groaznice daca ma fortez. Dar nu o fac... pentru ca nu vreau sa ma uzez inainte de vreme.

5 comentarii:

rebelu spunea...

si daca se uzeaza nu mai sunt buni. si daca nu mai sunt buni trebuie aruncati la gunoi.

moama, ce viziune apocaliptica!

Silly Girl spunea...

e relativa treaba... iar uzura nu e irecuperabila. Oamenii nu sunt bunuri fixe... se adapteaza si refac. da' putina exagerare nu strica! :P

alex moldovan spunea...

Stop blaming people for minor stuff :)
Relaţiile se uzează de obicei.

silly unicorn spunea...

si pentru asta, who's to blame???

btw - relatiile nu-s de loc a minor stuff /:)

alex moldovan spunea...

Relaţiile are to blame.