marți, 7 aprilie 2009

If you’re crazy and u know it, clap your hands!


I knew a guy, smart and cocky as hell, and once while playing a game, he was asked – If you were to meet with God, and be allowed to ask just one question – what would that question be? The answer he gave was: “I would ask God :”Why ME?”

When you think that everything is happening to you, because of you… that you are the cause and reason for all there is… that the world is just a projection of your mind… and its sole purpose is to amuse you… when you think that life is a computer game, and only reason to move forward is to level up… whatever that means…
When you think all these things – means you’re too much of an egocentric, self-centered asshole, or just a paranoid sun of a bitch who imagines himself the center of the Universe?
Or … is it possible you got it right?!?
“What if God was one of us?”... What if God is in every one of us???

9 comentarii:

Kadri spunea...

So... when can I stop clapping? ;o)

silly spunea...

...right after I do :)))

Kadri spunea...

Maybe we should have some sort of rythm to it and make music as we go =)

Anonim spunea...

uite vezi asta cu What if God is in every one of us??? strica totul
e exact ca faza aia cu esti unica. asa cum suntem toti.
sau nu exact dar aproape :P
mie oricum mi se pare ca importanta lucrurilor este invers proportionala cu raritatea lor. dc toti suntem dumnezeu atunci nici macar nu merita sa vorbim despre asta.
asa cum nu merita sa facem un studiu de caz din teoria ca toti oamenii au par, pe cap, brate sau picioare.
oricum mi-a amintit de replica aia a lui plesu toti suntem vinovati deci toti suntem nevinovati. acum nu reusesc sa-mi dau de ce.
poate dc toti suntem dumnezeu nici unul nu e dumnezeuam citit 2 carti pe tema asta(sau variatiuni pe aceeasi tema )secta egoistilor de schmitt si breakfast of champions de vonnegut. tema egocentrismului, a nebuniei, a impresiei e lumea e creata de noi, ca oamenii din jur sunt doar ce vrem noi sa fie, ca oamenii din jur sunt doar niste roboti iar ... noi suntem singurii cu liber arbitru, constiinta, putere de decizie bla bla bla.
ambele carti duceau la extrem povestea asta, fiind un fel de amestec de comedie/ drama/ sf.. mi-ar placea sa citesc o carte perfect realista despre cineva care ajunge la concluzia ca (mi se pare ca exista si o teorie folosofica ce pretinde chestia asta) tot ce e in jur e proiectia propriilor ganduri/ sentimente, dar nu in sensul dus la extrem ca ma uit urat la tine si tu te transformi instantaneu in altceva ci o chestie mai realista (in care eu cred, pana la un pct) ca toate suferintele si bucuriile mele sunt de fapt proiectiile mele fara nici o legatura cu realitatea , ca tu (tu , si/ sau alti oameni care chiar exista in viata) sunt doar ceea ce cred eu ca sunt, etc
pentru ca intr-un fel suntem dumnzeii universului nostru

si stau uneori si ma gandesc dc eu sunt un mic dumnzeu al vietii mele si sunt atat de scarbita de tot si n-am puterea sa intervin in nimic, cum ma astept ca.. dumnezeu, dc ar exista, sa nu simta acelasi lucru? sa nu se uite de.. sus dezgustat si obosit de noi si sa nu ne lase balt?
oricum asta se bate cap in cap cu biblia, si oricum dumnezeu ar trebui sa fie mai presus de sictireala mea umana

si eu l-as intreba pe dumnezeu de ce,adica de ce eu, dar ar fi invers (in masura in care ceva se poate opune exact egocentraismului) de ce eu, dintre toti oamenii- macar cei pe care ii cunosc- trebuie sa.. think so little of miself si ma port de parca as fi un amarat de pion sau nici macar atat. restul de oameni pe care i-am cunoscut u sunt intr-o mai mica sau mai mare masura incantati de ei insisi si implicit le e mai usor sa traiasca, sa se simta bine, sa-si vrea binele etc

v-ati oprit din aplaudat?
dc toti sunteti nebuni deci nimeni nu e nebun :P

m

Anonim spunea...

nu remarcasem - sau nu constientizasem - ca ai zis what if god is IN every...
ma gandeam ca e vb dc d=zeu e fiecare dintre noi

eh, oricum probabil ca as fi expus tot asta doar ca putin nuantat deci :)))

Silly Girl spunea...

e clar! tre sa citesc si io cartile alea.

Anonim spunea...

sa le, ca merita
cel putin vonnegut... eu zic ca ai trait degeaba dc n-ai citit tot ce a scris :D

Silly Girl spunea...

asta a fost lovitura sub centura!

Anonim spunea...

sub centura scriitorilor care nu merita cititi :P