sâmbătă, 18 decembrie 2010

Secretul fericirii :)


"Daca n-ai gasit nimic pentru care merita sa traiesti, trebuie sa gasesti macar ceva pentru care merita sa mori."

Istoria calvitiei mele


13 comentarii:

shalala spunea...

mi se pare ca e fix acelasi lucru/ si deci daca nu gasesti ceva pentru care sa merite sa traiesti, nu vad cum ai putea sa gasesti ceva pt care sa merite(accentuat) sa mori.

şu spunea...

şi ai găsit?

Anonim spunea...

Ca să cităm din clasici... "de acord, dar de moarte lentă". nu de alta, dar, între timp, poate găseşti, totuşi, ceva "pentru care merita sa traiesti". (scuze pentru autolink...)

Silly Girl spunea...

pai da, lucrul pentru care vreau sa traiesc, pt care aleg sa mor la o adica, nu, nu sunt ideile - n-am avut niciuna atat de stralucita incat sa merite sacrificiul :P, ci cred eu ca este iubirea!

O caut inca!

shalala spunea...

pentru iubire merita sa si traiesti si daca trebuie si trebuie(moartea adica:P), sa si mori:)

(eu stiam ca la iubire te referi..ssst)

Anonim spunea...

ah, da... mai e şi iubirea... uitasem...

m spunea...

bai fetelor ia trezirea
nu vedeti ca am fost spalate pe creier cu melodiile pe care le ascultam si cartile pe care le citim? dc esti de parere ca nu merita sa traiesti o sa ai aceeasi parere si indragostita. si iubirea e asa.. ca mos craciun. nu exista, dar primesti in continuare cadouri, fara legatura cu comportamentul tau pe anul in curs, eventual in legatura cu bugeytul celor din jur

shalala spunea...

dar cine vorbea de ..'indragostit/a'?
ba iubirea exista. depun marturie:P

m spunea...

ba nu exista ;D
indragostit e... cel mai aproape de iubire. care nu exista ;D

Dutzu spunea...

@m

In (500) Days of Summer e un dialog de genul:

"el: – What happens when you fall in love?
ea: – You believe in that?
el: – It’s love, it’s not Santa Claus"

:))

Silly Girl spunea...

=)) pentru unii, nu stiu daca s-o includ si pe m aici, iubirea e un fel de babau!

eu cred ca e un fel de ideal pt care merita sa lupti.
asa cam ca fericirea... care daca n-ai sti ca exista, n-ai fi nefericit! ceva de genu'...

exista - in masura in care te raportezi la ea.

m spunea...

tare :)))
aseara spre azi noapte eram in pracul tineretului cu niste amici si eram moarta de frig si ei vroiau sa mai ramana si incercau sa ma convinga ca frigul nu exista in realitate, e doar in mintea mea ;D
ma gandesc ca asa sunt eu acum, incerc sa va 'conving' de un lucru care pentru voi in mod evident exista :)))
zic ca nu exista in exact forma asta 'ideala', si ca nu suporta formulari de tipul 'merita sa lupti pentru'. merita sa traiesti pentru. e si ea parte din viata, fara sa insemne cine stie ce, consumandu-se ca celalalte lucruri, incurcandu-te ca celalalte lucruri, facandu-te sa te plictisesti ca celalalte lucruri, etc.
nu neg existenta unor ..diverse tipuri de iubire, eu imi iubesc familia si cativa prieteni si dc stau sa ma gandesc eu ii iubesc si pe tom waits, roger waters bob dylan kurt vonnegut si bulgakov, si.. etc. dar nu e ceva ce te poate tine in viata dc consideri ca nu merita sa traiesti (sentimentele de vinovatie in schimb da... ajung sa ma intreb ce fel de iubiri's astea de sunt mai putin puternice decat sentimentele de vinovatie? :)))
nu cred in ceva ce apare si te face sa privesti altfel lucrurile, sau sa mergi mai departe cand vroiai sa te opresti etc
cred in iubire tot asa cum cred in placere, mancare, citit, muzica, plictiseala, animale de companie si vin fiert.
iubirea seamana cu orice altceva din vietile nostre,
si eu chiar cred ca -mai ales in cazul fetelor-tot ce ne inconjoara ne trimite pe o pista gresita si sfarsim prin a ne in inchipui iubirea ca pe un ceva complet diferit de restul lucrurilor, capabil sa te schimbe, mobilizeze, fericeasca etc.
ideea e ca eu presupun ca majoritatea lucrurilor sunt (deja) in noi, si dc nu merge,... n-o sa mearga niciodata. de-aia comparatia cu mos craciun, care nu exista la polul nord si apare o data pe an cu sacul cu cadouri, mos craciun e unul dintre parinti sau un prieten sau poti sa fii si tu, dumnezeu la fel, iubirea e orice vrei din ceea ce DEJA simti. nimic nu e in afara sau peste.

Anonim spunea...

Aveam o colegă de serviciu a cărei apariţie în orizontul meu vizual îmi dădea întotdeauna o senzaţie de sărbătoare. Nu glumesc, nu folosesc eufemisme, metafore, etc. De câte ori o vedeam aveam senzaţia aceea de sărbătoare. Coincidenţă absolută: cu câţiva ani înainte de a se angaja şi a deveni colegi, pe când era în anul întâi de facultate, am meditat-o la engleză. A fost în-gro-zi-tor!... :)