sâmbătă, 30 octombrie 2010

I am an addict

Cat de usor si perfid devenim dependenti de lucruri, de obiceiuri nesanatoase, de locuri, de mentalitati, de persoane... care se presupune ca ne fac rau (sau, in orice caz, nici bine nu ne fac) si fara de care ne trezim intr-o buna zi ca nu mai putem. Nu mai poti fara cafeaua de dimineata ( in cazul meu pliculetul de Jacobs 3 in 1 classic de la ora 11.00 am ), fara tigara de dupa, sau pachetul de tigari zilnic, fara serialul siropos care ti s-a infiltrat in sistem - pentru ca in mintea ta, care cauta sa evadeze din cotidian, iti aminteste de cineva anume... fara amintirea unei persoane care te doare si care semnifica doza de "otrava" pe care trebuie sa ti-o administrezi periodic ca parte a unui tratament homeopatic, pentru a putea functiona in parametri normali. Normali?!?
HOMEOPATIA! Asta e explicatia! Lecuiesti o boala tocmai prin administrarea in doze controlate a "medicamentelor" care unui om sanatos i-ar declansa exact boala in cauza.
Si ce se intampla cand descoperi ca nu mai poti controla dozele?... ca nu mai esti tu in control, ci dependenta te controleaza pe tine?!?
Si nu sunt sigura ca este un proces incontrolabil sau e dependenta un viciu in fata caruia ne predam neconditionat, pentru ca e mai rau fara rau sau pentru ca ne place sa fim victime. Suntem victimele neputintei noastre! Iar daca din intamplare ne vindecam - nu e decat o iluzie. O adormire a simturilor. Nu facem decat sa schimbam un viciu pe altul, pentru o vreme....

"Cui pe cui se scoate"?...

Ok. Dati-mi cuie!

Niciun comentariu: