joi, 1 octombrie 2009

De ce nu cred in mos Craciun! (...sau Trilu-Lilu)

... sau Trilu-Lilu, adica una bucata persoana putin deraiata...
Adica ce scuza sa mai am la varsta mea ( o varsta respectabila by the way ) sa cred - rectific, sa visez la zburatori? :))) in traducere libera - Feti Frumosi pe cai inaripati!
Eram mica -cand mama inca mai incerca sa ma faca sa cred in Mos Craciun. Ciudat cum eu nu imi amintesc sa fi existat vreodata o vreme cand eu chiar am crezut in toata treaba aia cum ca vine Mosu' si iti face pomul si mai lasa si cadouri sub el. Am stiut dintotdeauna ca mama e cea care cumpara si face pomul, cumpara si impacheteaza cadourile si le pune sub pom pentru mine si fratele meu mai mic sa le gasim in ziua de Craciun. Am stiut pentru ca nu putea sa se ascunda de mine... oricat ar fi incercat ea. :) Ea era singura... si noi doua eram prea apropiate ca sa se ascunda de mine. Pe Alex da, l-a facut sa creada atat de tare incat atunci cand a aflat adevarul, undeva la scoala printr-a'ntaia sau a doua fiind - tin minte ca a plans si a suferit sa afle ca toate felicitarile alea care veneau de la mosu', de fapt...
Dar eu? eu de ce n-am crezut?!?
Si totusi credeam in Babau. Stiam exact cum arata si pe unde umbla! ( prin hol, prin fata usii de la camara si pe sub ceasul cu cuc ) Asta mi-a omorat linistea noptilor muuuultaaa vreme. Daca stau si ma analizez, ia stai tu! rezulta ca intotdeauna am crezut relele mai degraba decat bunele. E posibil sa-mi fi dat seama inca din fragede inceputuri cum stau lucrurile in lume. Probabil atunci am hotarat s-o astept pe ailalta, sa zic "pas" la tura asta. :))) Si daca nu mai e alta??? daca asta e TOT ce este? Credeti ca nu m-am intrebat? Da' nu va zic ce mi-am raspuns. E intre mine si EL.
Si TOTusi... eu cred in lucruri ca dragoste, ba inca si in dragoste la prima vedere, iubire pana la moarte... suflete pereche...
Pai ziceti si voi, daca nu sunt cea mai Trilu-Lilu din parcare! /:) Hai gata, ca ma iau in serios si iar nu mai dorm!

2 comentarii:

m spunea...

la noi nu era .. traditia asta ca mosul face bradul. il faceam noi.

oricum, cred ca e cat de cat logic, pentru ca binele nu exista decat facut de oameni, adica nu exista un bine care te poate lovi din senin in timp ce raul exista si in sine. nu stiu cum sa zic. moartea, care nu are legatura cu cineva anume. imbatranirea.
faptele bune le pot face doar oamenii, dar chestii rele exista in natura.. animale care te pot musca, incendii pornite de la un fulger, o apa in care te poti ineca, te poti ineca pana si cu mancarea.
nu stiu dc te gandeai la lucrurile astea cand erai mica, dar eu am oricum senzatia ca e mai mult rau pe lume decat bine pentru ca binele poate fi doar infaptuit. raul exista.

Silly Girl spunea...

nu vreau sa-ti raspund pentru simplul motiv ca nu mai vreau sa ma gandesc la asta.

imi propun sa fac numai bine! sa incerc sa compensez raul ala.
imi propun...